Online Ημερίδα: RestART | Η τέχνη την επόμενη μέρα


Με την έξαρση της νόσου Covid-19, η κοινωνία βρέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Στα μέτρα και στις συστάσεις που ακολουθούν, η κοινωνική αποστασιοποίηση κρίνεται απαραίτητη για τον περιορισμό του ιού. Μια κοινωνική αποστασιοποίηση που είναι μεν απαραίτητη για την αναχαίτιση του ιού, για την τέχνη όμως και τον σκοπό που αυτή υπηρετεί αποτελεί σχήμα οξύμωρο.

Η καλλιτεχνική έκφραση βρίσκει και οφείλει να βρίσκει γόνιμο έδαφος σε δύσκολους καιρούς. Οφείλει να μπορεί να εμπνέεται και να δημιουργεί, έχοντας σαν πρόσημο το κοινωνικό σύνολο.

Το Skywalker.gr στο πλαίσιο της δέσμης πρωτοβουλιών του “Βγαίνουμε Μπροστά”, διοργανώνει την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ώρα 14:00-16:00, online ημερίδα με θέμα “RestART, Η τέχνη την επόμενη μέρα”.

Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω στην παρούσα κατάσταση, αλλά και η διερεύνηση των τρόπων με των οποίων η τέχνη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα.

Η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από τρεις βασικούς θεματικούς άξονες:

    1. Πολιτισμική ασυνέχεια στον καιρό της πανδημίας.

    2. Επικαιροποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμό.

    3. Εναλλακτική δράση, πρωτοβουλίες για βιωσιμότητα.

Η τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom στο Facebook page του Skywalker.gr, ώστε το κοινό να μπορεί να την παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει γραπτά ερωτήματα.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Mad TV  epixeiro logo  edaily logo  eradio logo  voria logo  emea logo  thats life logo  provocateur logo  economia  flow magazine  sigma media  enallaktikos logo  letitbe logo  athens art  art22 logo  pinkgr logo  ομορφη ζωη logo  businesswoman logo  ecozen logo  settle.gr logo  Stentoras logo

Διοργάνωση

Skywalker logo