FRANCIS BACON Παραμορφώσεις

FRANCIS BACON Παραμορφώσεις

Mια ξεχωριστή performance στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 21.00

 

Βασισμένη στο βιβλίο "H ωμότητα των πραγμάτων" Eκδόσεις ‘Aγρα 2009.

Στο  Αμφιθέατρο “Ξανθίππη Χόιπελ”, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

 

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 21.00 μεταφερόμαστε μέσα στο εργαστήρι του Francis Bacon και προσεγγίζουμε, μέσα από θεατρικά εικαστικά τοπία, το καλλιτεχνικό και το φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Με άξονα τις θέσεις του Francis Bacon, η παράσταση/performance «H ωμότητα των πραγμάτων», ακροβατεί ανάμεσα στην εικονοπλασία και το κείμενο, ενώ ο λόγος, η μουσική και οι εικόνες λειτουργούν και εξισώνονται μέσα από τον ίδιο παρανομαστή και συνυπάρχουν με την φιλοσοφική προσέγγιση του καλλιτέχνη για την Tέχνη και για την ζωή.

Με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από διάφορους χώρους - εικαστικά, χορό, θέατρο, μουσική - δημιουργείται η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του εργαστηρίου με τον θεατή να γίνεται συνοδοιπόρος στην αισθητική αναζήτηση και μάρτυρας της δημιουργικής διαδικασίας.

Συντελεστές:
Σύλληψη, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παυλίδης,
Μουσικός: Γιώργος Αυφαντής
Ηθοποιός: Θανάσης Διμηνάς
Περφόρμερς: Κίρκη Ιωσηφίδου, Δημήτρης ‘Ηλκος, Άννα Βεκιάρη

 

Είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις.

Παραλαβή Προσκλήσεων: Κέντρο Μουσικής, Κουντουριώτου 17, ώρες 10.00-18.00

 

Η performance είναι  Covid Free

  • Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
  • Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις μπορείτε να δείτε στο www.e-dimitria.gr