Bandcamp Fridays: To Bandcamp στηρίζει τους καλλιτέχνες

Bandcamp Fridays: To Bandcamp στηρίζει τους καλλιτέχνες
 

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές όλων μας, ο καλλιτεχνικός κλάδος είναι αυτός που χτυπήθηκε σφοδρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς συναυλίες και περιοδείες ακυρώθηκαν επ' αόριστον. Το Bandcamp βρήκε έναν τρόπο να δώσει μια ανάσα ζωής στους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, παραχωρώντας κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα έως το τέλος του χρόνου ολόκληρο το ποσό που συγκεντρώνεται από τις πωλήσεις απευθείας στους καλλιτέχνες, χωρίς να κρατάει την προμήθεια που του αναλογεί.

Το Bandcamp είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μουσικοί και συγκροτήματα μπορούν να δημιουργήσουν σελίδα για να προβάλλουν και να πουλούν τη δουλειά και το εμπόρευμά τους. 

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου 2020 στην αρχή της πανδημίας, με απίστευτη συμμετοχή από τον κόσμο όπου συγκεντρώθηκαν σε 24 ώρες 4,3 εκατομμύρια σε πωλήσεις μουσικής και merchandise, (15πλάσιες πωλήσεις σε σχέση με μια συνηθισμένη Παρασκευή) στηρίζοντας τους καλλιτέχνες στο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. 

Το ίδιο συνέβη την 1η Μαϊου 2020, όπου συγκεντρώθηκαν σε 24 ώρες 7,1 εκατομμύρια, στις 5 Ιουνίου 2020, όπου συγκεντρώθηκαν 4,8 εκατομμύρια, αλλά και στις 3 Ιουλίου 2020.

Από εκεί και πέρα, και μετά από την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου στην εν λόγω πρωτοβουλία, το Bandcamp καθιέρωσε τα Bandcamp Fridays μέχρι το τέλος του χρόνου, όπου κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα όλο το ποσό από τις πωλήσεις διατίθεται στους καλλιτέχνες. 

Η επόμενη και τελευταία Παρασκευή της χρονιάς είναι στις 4 Δεκεμβρίου 2020, από τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της επόμενης σε ώρα Ειρηνικού (για βοήθεια σχετικά με την ώρα δείτε και εδώ)

Έλληνες καλλιτέχνες στο Bandcamp εδώ