Το project "Sound On" του Music Showcase Greece 2020 έρχεται online

Το project "Sound On" του Music Showcase Greece 2020 έρχεται online
 

Στην πιο αμφίβολη περίοδο για τον πολιτισμό και τη μουσική βιομηχανία, έρχεται το project “Sound ON”, στα πλαίσια του Music Showcase, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες πλέον συνθήκες, δίνοντας το βήμα σε σημαντικούς φορείς της εγχώριας και διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Σε μία δυσοίωνη στιγμή για το διεθνές στερέωμα, όπου το μέλλον και η μορφή του πολιτιστικού γίγνεσθαι δείχνει αβέβαιο, οφείλουμε να ρίξουμε φως στην πορεία του, αναδεικνύοντας την ανάγκη της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή μας .

Ειδικότερα, το project θα πραγματοποιηθεί με θέμα τις τάσεις που διαμορφώνονται στην πολιτιστική βιομηχανία και συγκεκριμένα στην αγορά του θεάματος, αλλά και τις αλλαγές που επιφέρει η υγειονομική κρίση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε.

Μέσα από μία ημέρα συζητήσεων με δύο συναυλίες (Transparent Man, The Tendts) και 3 panels για κομβικά ζητήματα, καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου έρχονται κοντά και ανταλλάζουν πολύτιμες γνώμες. Το project θα συντονίσει η Έυα Κουσιοπούλου.

 

 Στο κάλεσμα του μουσικού κόσμου σήμερα, το Music Showcase Greece ενώνει τις φωνές εκείνες που θα δώσουν την απάντηση για το αύριο, δουλεύοντας και ελπίζοντας σε μία μεγάλη διοργάνωση για το 2021.

Λίγα λόγια για το Music Showcase Greece
 

Το #MSG ως ένα από τα 60 music showcases που γίνονται στην Ευρώπη, πρωτοδιοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2018. Μετράει δύο πολύ πετυχημένες διοργανώσεις κι έχει ήδη καθιερωθεί στην πολιτιστική agenda της Ελλάδας ως ένα μουσικό event με πολυεπίπεδη δράση. Σκοπός του είναι να προσφέρει μουσική και διασκέδαση στο κοινό και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να υπάρξουν επαγγελματικές συμφωνίες και δυνατές συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και παραγωγούς.

Το #MSG παρουσιάζει νέα group και solo καλλιτέχνες στο κοινό, αλλά και σε ανθρώπους της εγχώριας και διεθνούς μουσικής βιομηχανίας. Έλληνες και ξένοι μουσικοί της pop, jazz, rock, indie, world και electronica σκηνής παίζουν live συστήνοντας στο κοινό τους ήχους και τις τεχνοτροπίες τους.

Τις μέρες του #MSG είναι καλεσμένοι μουσικοί παραγωγοί, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών και πολιτιστικών φορέων, επιμελητές και καλλιτεχνικοί διευθυντές φεστιβάλ και δημοσιογράφοι για να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, το #MSG δημιουργεί μία διεθνή δικτύωση ανάμεσα στους καλλιτέχνες και όλους αυτούς με σκοπό οι μουσικοί να παρουσιάζουν και να προωθούν τις δουλειές τους ώστε να κλείνουν επαγγελματικές συμφωνίες.

Το πρόγραμμα του #MSG περιλαμβάνει επίσης workshops, B2B συναντήσεις και ένα συνέδριο, όπου όλοι οι μουσικά εμπλεκόμενοι συναντιούνται και συζητούν για καινοτομίες, marketing, μουσικές τάσεις και το πώς η εξωστρέφεια μπορεί να κάνει κάθε μουσικό προϊόν να βγει εκτός συνόρων.

Το συνέδριο και τα B2B meetings αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για τη μουσική κοινότητα να αλληλεπιδράσει, να εμπνεύσει και να εμπνευστεί.

Το #MSG αποτελεί ένα trademark του μουσικού τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Το πενθήμερο του φεστιβάλ η πόλη μετατρέπεται σε διεθνές σημείο συνάντησης, όπου όλοι οι καλεσμένοι απολαμβάνουν την τοπική γαστρονομία, τη φιλοξενία και την ιστορία του τόπου μέσα από πολιτιστικές διαδρομές και ξεναγήσεις.

Ένα μουσικά πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ όπως το #MSG έχει στόχο να προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες, καλλιτεχνικές συμμετοχές και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας. Και κάπως έτσι, η μουσική θα συνεχίσει να ενώνει τους ανθρώπους σε κάθε επίπεδο.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
 

Music showcase Greece 
Facebook Event