To καλάθι του καλλιτέχνη - Πώς μπορώ να βοηθήσω

To καλάθι του καλλιτέχνη - Πώς μπορώ να βοηθήσω
 

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το M-eating Hub και το ΦΙΞ in art έχουν ξεκινήσει, εδώ και 4 εβδομάδες, την διανομή τροφίμων για όλους όσους έχουν ανάγκη και το επιθυμούν, δίνοντας ποτεραιότητα στις οικογένειες καλλιτεχνών, ενός κλάδου που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοιού.

Στόχος του M-eating Hub είναι η επίλυση ζητημάτων όπως η επισιτιστική ανασφάλεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η μοναξιά, δημιουργώντας όχι έναν ασφαλή χώρο αλλά έναν γενναίο και χωρίς αποκλεισμούς, καθώς σχεδόν κάθε χώρος μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ασφαλής, όπου είναι ευθύνη του καθενός να ενεργεί με σεβασμό και η συνεργασία είναι η πρώτη γραμμή. 

Βασικός του πυρήνας είναι μια μεγάλη ομάδα προσωπικού και εθελοντών, οι οποίοι μαζεύουν πλεόνασμα φαγητού από τοπικά σούπερ μάρκετ, ετοιμάζουν, σερβίρουν το φαγητό αλλά και καθαρίζουν επίσης.

Το M-eating Hub, σε αυτή την εξαιρετική του πρωτοβουλία, αποζητά τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων, o καθένας μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια με έντονο το κοινωνικό αποτύπωμα με διάφορους τρόπους. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ζούμε αυτή την περίοδο δίνεται προτεραιότητα στην παροχή επισιτιστικής βοήθεια στους εργαζομένους της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Σαφέστατα υπάρχουν και άλλες ανάγκες όπως σε είδη προσωπικής υγιεινής , αντισηπτικά κτλ οι οποίες καταγράφονται στην παρούσα φάση.

 

 

Η ομάδα του M-eating Hub καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ σε αυτή την προσπάθεια αλλά και δίνει απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα:

1) Μπορείς να βοηθήσεις προσφέροντας τρόφιμα.

Είμαστε ευγνώμονες για κάθε προσφορά που μπορεί να συμπεριληφθεί στο καλάθι της εβδομάδας, καθώς φροντίζουμε να υπάρχουν κάθε εβδομάδα τουλάχιστον φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ψωμί. Στα πλαίσια της διαφάνειας και της συντονισμένης προσπάθειας έχουμε δημιουργήσει ένα ΑΡΧΕΙΟ όπου θα ενημερώνουμε τις ανάγκες του μήνα, τις δωρεές σε είδος που έχουμε λάβει πόσες έχουν ήδη διαμοιραστεί στα πακέτα της εβδομάδας και ποιές είναι οι τρέχουσες ανάγκες με βάση τη βάση ωφελουμένων. Καθώς είμαστε σε επαφή και με άλλες συλλογικοτητες οι ανάγκες πιθανόν να αυξηθούν. 

2) Θέλω να προσφέρω κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στη λίστα αναγκών μπορώ ;

Φυσικά και μπορείτε, κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη, και η πιο μικρή συνεισφορά είναι σημαντική.

3) Θέλω να προσφέρω χρήματα για να στηρίξω το πακέτο της εβδομάδας μπορώ;

Σε πρώτη φάση αποφασίσαμε αντί χρηματικών δωρεών, εαν κάποιος επιθυμεί να προσφέρει χρήματα να το κάνει με μορφή 10ευρων δωροεπιταγών σε σουπερμάρκετ της επιλογής του, το οποιο θα μπορεί να συμπεριληφθεί στα πακέτα της εβδομαδας ή να χρησιμοποιηθεί για ειδικές αναγκες των ωφελουμένων.

4) Θέλω να φέρω τρόφιμα αλλά εχουμε lockdown, πώς μένουμε ασφαλείς αλλά και ενεργοί;

Μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα χρησιμοποιώντας κάποια από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες παράδοσης των σουπερ μαρκετ που έχουν ενεργοποιηθεί λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, είτε με το όχημα σας στον αύλειο χώρο του Μ- eating Hub, όπου μπορείτε να μας ειδοποιήσετε ότι θα φέρετε τα τρόφιμα, να τα αφήσετε στην αυλή και μετά να τα παραλάβουμε ανέπαφα. Η ασφάλεια όλων μας ειναι σημαντική και η τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες .

Η διεύθυνση παράδοσης ειναι M-eating Hub, 26ης Οκτωβρίου 15, 54627 , Θεσσαλονικη, τηλ επικοινωνιας 2310 500034
 

Εθελοντισμός προ και μετά Covid-19

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας , μπορείτε να μας υποστηρίξετε απο απόσταση

Αν και είμαστε ψυχές που προτιμούν τις δια ζώσης συναντήσεις και συνέργειες, οι τρέχουσες συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν, μπορείτε όμως να είστε M-eating Hub Online Supporters, με τους ακόλουθους τρόπους:

- Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook 

www.facebook.com/meatinghub

- Μοιραστείτε το κάλεσμα της προσφοράς στο προφίλ σας για να φτάσει η πληροφορία στους τελικούς αποδέκτες αλλά και σε πιθανούς υποστηρικτές, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως Sharing is Caring.

Κάποια στιγμή όμως η πανδημία θα παρέλθει, οι συνέπειες τις όμως θα παραμείνουν μαζί μας και θα χρειαστούμε και την φυσική σας παρουσία.Όταν θα παρέλθουν οι περιορισμοί μετακίνησης θα χρειαστούμε εθελοντές που να μπορούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια

• για τη παραλαβή και μεταφορά και παραλαβή των δωρεών

• για την συσκευασία και την διανομή του καλαθιού της εβδομάδας